Jerusalem 23.-24.4.

Saavuttiin Ben Gurionille puoliltaöin ja päästiin jouhevasti saapumiskuulusteluista ja hypättiin ensimmäiseen Serutiin, millä ajettiin hotellille. Kyyti oli tavalliseen tapaan aika vauhdikasta, muut autot tulivat takaperin vastaan. Seruteissa ei ilmeisesti ole kuin kaksi asentoa kaasupolkimessa.
Yöllä saavuttaessa hotellille, vastaanotto oli aika karua. Saatiin kuitenkin huone johon päästiin nukkumaan. Sänky oli ihan hyvä ja hiljainen ympäristö. Aamupala oli yllättävä: tuoreita kasviksia pieninä paloina ja munakkaan sai tilattua. Juomisena oli vain kuumaavettä, johon sai valita teen, pikakahvin tai kaakaojauheen.
Aamupalan jälkeen mentiin kylän parhaaseen kahvilaan joka ei pettänyt tälläkään kertaan. Sitten suunnattiin Slomon putiikkiin tervehtimään Slomoa, joka ilahtui yllätyskäynnistä. Viime vuonna tutustuttiin Slomoon ja tuurattiinkin myymälässä, kun Slomo kävi asiolla.
Perinteitä kunnioittaen käytiin torilla, jossa oli väkeä ihan älyttömästi. Lämpötila nousi tiistaina +18°, aurinko paistoi, mutta illasta kylmeni niin että kävin ostamassa lämmintä vaatetta, etten paleltuisi. Kävelimme päivän aikana 17 kilometriä.
Tänään ilma oli jo aamusta mukavan lämmin ja päivällä virtasi hiki, kun käveltiin vähän enemmän, yli 20km.
Käytiin katsomassa Daavidin kaupungin kaivauksia, josta Länsimuurin kautta basaarikujia pitkin Damaskosportin kautta puutarhahaudalle. Siellä istuttiin jonkin aikaa kuunneltiin, kun afrikkalainen turistiryhmä lauloi hienosti.
Olemme nyt hotellilla odottamassa taksia, jolla mennään lentokentälle vastaan ystäviä. Liitymme heidän ryhmään ja jatkamme yöpaikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *