18-19.6.2018 Ukrainan rajalla

Maanantaina ajettiin noin10 tuntia ja saavuimme ukrainan rajalle klo 20. Navigaattori näytti, että hotellille ajaa tunti ja vartti, Sirpa nauroi että ei voi mennä niin kauna kun on vain 60 km matkaa. Nyt ollan oltu tullissa 11 tuntia ja asiaamme käsitellään uudestaan klo 11. Puolan tullista päästiin nopeasti ohittamalla muita, kun tullimies käski ajaa jonon ohi. Ja hymyiltiin, että menään nopeasti, kunei ymmärretä mitään. Nopeus loppui kuitenkin Ukrainan tullissa. Ensin jäi kiinni rahtikirjasta ja tullista soittivat Feodorille ja takaisin, ootettiin muutama tunti että vastaanottaja Feodor tekee uuden dokumentin ja lähettää emailina tulliin. No se tuli, mutta, sitten vastaanottavan organisaatio ei löytynyt humanitaarista apua ottavien listalla ja meitä kehoitettiin poistumaan takaisin Puolan puolelle. Emme suostuneet palaamaan, vaan halusimme maksaa tullin kuormasta. Sekään ei ihan lähtenyt onnistumaan, koska kyydissä oleva lämmitin piti ainakin punnita ja määrittää hinta. Sitten tuli toinen ongelma, vaatteista ei pysty maksamaan veroa tullissa. Virkailija ehdotti että palaamme tulliin seuraavaksi aamupäiväksi klo 11,koska silloin johtaja voi kommentoida asiaa. Virkailija sanoi, että toivoo johtajan katsovan sormien läpi vaatteiden verotusta.

Siirrettiin autossa laatikoita niin että päästään jonkinlaiseen makuuasentoon aamua odottamaan. Nyt kello on 7 ja enää 4 tuntia uuteen käsittelyyn.

Tullissa on maksullinen wc ja se on kokemus itsessään, mummo myy tiskillä lippuja ja paperia, lattiassa reikä… Tullialueella on myös kaksi kahvilaa, ei olla vielä käyty, kun ei ole paikallista rahaa.Yöllä tullivirkailija tarjosi ystävällisesti kahvit omassa taukohuoneessa. Hotelli oli varattuna Lvivissä, mutta ei voitu peruuttaakaan sitä enää, kun tuo datakin on aika kallista tällä puolella. Toivotaan että päästään jatkamaan matkaa…

Uusi kysely klo9:30. Seuraava tutkija tulee klo 12?  Sitten tietää, päästäänkö maahan ja mitä maksaa. Odotellaan, haluavat ilmeisesti kypsyttää meitä maksamaan. Kohta selviää kumpaan suuntaan lähetään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *