21.6.2018 Odessa, Ukraina

Terveiset Odessasta.

Saimme eilen tekstiviestin ystävältämme Timolta, että meidän pitäisikin olla jo to aamuna Odessassa auton tullausta varten. Siellä odottaa meitä paikallinen mies, joka auttaa tullakseen kanssa.

No, olimme varanneet jo hotellihuoneen, jossa oli tarkoitus nukkua hyvin. Emme nukkuneet, päätimme ajaa aamuksi Odessaan.
Lähdimme ajamaan klo 13 Lvivistä, olimme perillä Odessassa seuraavana aamuna klo 04.30. Toinen yö autossa, paitsi ettei nukuttu

Matka oli melkoinen, tiet ajoittain ihan hirvittävässä kunnossa. Onneksi välillä oli hyviä tieosuuksiakin. Matkaa Lvivistä Odessaan oli 800km. Suomessa sen pätkän ajaisi noin 9 tunnissa. Täällä aikaa menee enemmän…

Turvallisesti perille päästiin. Odessan keskustassa aamuyöllä avulias taxikuski opasti meidät perille.

Meidät otettiin lämpimästi vastaan, tarjottiin ruokaa ja kahvia. He halusivat tarjota meille hotellihuoneen kahdeksi yöksi. Olemme saaneet kokea rakkautta ja vieraanvaraisuutta heidän kauttaan. Nyt käymme nukkumaan vihdoin! Oli ihanaa päästä suihkuun ja nukkumaan.

Jatkamme kertomusta matkan varrelta levättyämme.

Palataan vielä eiliseen matkaan . Ajaessamme kohti Vinnitsaa, pysähdyimme Ternobilissä. Ihastuttava kaupunki. Jalottelimme siellä ja ihastelimme kaunista kaupunkia. Paikalliset ihmiset olivat ystävällisiä. Etsimme ravintolaa, jossa olisi englanninkielinen ruokalista – neljännestä löytyi! Mika tilasi ruokalistan kalleimman annoksen; paahtopaistia. Annos maksoi 5€. Ruoka oli hyvää ja kielimuurista selvisimme ruokalistan avulla ja tarjoilijan kanssa kommunikoimme elekielellä. Mieliinpainuvin juttu oli , kun tarjoilija pohti ensin kulmat kurtussa, miten kysyisi Sirpalta haluaako veden kaasulla vai ilman. Tarjoilijan ilme kirkastui ja elehti käsillään korkin avaamista ja sanoi ” ptsss?” Sirpa näytti peukkua.  Ruoka oli erinomaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *